beats by dre cheap

Dali smo ...

[img]http://s5.directupload.net/images/070925/fKo3xh2I.gif[/img]

Bismillahi Rrahmani Rrahim

Wa salatu wa salamu 'ala sejjidina Muhammedin s.a.v.s.

Zaista Allahu swt moramo biti svaki dan zahvalni, što nam je podario ponovo mogućnost, da tražimo oprost i ćinimo dobra djela.
Čovjek kad legne spavati, Allah swt pozove njegovu dusu kod sebe. Znaci naše duše putuju svaku noć kod našeg Gospodara svih svijetova i On odlučuje, dali će se ona vratiti svom tijelu ili će ostati kod Njega. Znači svaki od nas je svaku noć u opasnost - SMRTI - zato postoji dova, koju bi čovjek musliman, savko jutro trebao izgovarat, a ona glasi:

"Alhamdulillahi elledhi ahjana ba'damaa amaatanaa wa ilejhinašuur" u prevodu ova dova znaci: Hvala Allahu koji nas je oživio, nakon što nas je usmrtio i Njemu se sve vraća.

-> zato neki kažu da je "san" (spavanje) mala smrt.

"O' Allahu, Stvoritelju Nebesa i Zemlje, Ti koji znaš vidljivi i nevidljivi svijet, ja Ti dajem obećanje na ovome svijetu da svjedočim da nema Boga osim Allaha. Ti si Jedini, Ti nemaš ortaka, i svjedočim da je Muhammed Tvoj rob i Poslanik, ako me prepustiš samom sebi, tome približava zlu, a udaljava me od dobra, ja sam siguran samo u Tvoju milost, daj mi Svoje obećanje koje ćeš ispuniti na budućem svijetu, Ti zaista nećeš iznevjeriti obećanje."

Amiiin ya Rabbil alemin


(Neće se izgovoriti ove riječi, a da Allah ne kaže Svojim melekima na Dan Suđenja: 'Zaista je moj rob zatražio od Mene obećanje, pa ispunite mu obećanje' paće ga Allah dž.š. uvesti u Džennet"

Dova je naš spas
http://dova.blogger.ba
25/09/2007 15:05